Brussel komt weer in beweging met de MIVB, zalig.

Brussel komt weer in beweging met de MIVB, zalig.

Hoera! Na maanden wachten mogen restaurants en bars eindelijk weer hun terrasdeuren open doen. Eindelijk ziet de toekomst er weer wat rooskleuriger uit. Daarom koos de MIVB dit ideale moment om een campagne te lanceren die alle Brusselaars oproept om hun stad weer terug op te eisen. Want wie Brussel zo levendig maakt, zijn de mensen die er leven.

De MIVB is hard geraakt door de coronacrisis. Sinds maart 2020 daalde het aantal passagiers op het stadsnet snel. Eind 2020 sloten ze het jaar af met een daling van wel 55% in vergelijking met voorgaande jaren.

De MIVB wilde daarom naar buiten komen met een campagne die positiviteit en vertrouwen uitstraalt en aantoont hoe belangrijk het is om Brussel weer te doen lachen, leven en bewegen.

Om dit optimisme te illustreren, koos mortierbrigade het beroemde liedje van Yves Montand "C'est si bon" als rode draad, in een productie van Sonhouse. De muziek is te horen op tv en radio, in een campagne die het plezier toont om weer op het terras van cafés en restaurants te kunnen gaan zitten. Ook in OOH illustreert de MIVB hoe zalig het is om alles terug te vinden dat we tijdens deze lange periode gemist hebben.

De campagne is meteen ook de lancering van de nieuwe baseline van de MIVB: "Samen laten we Brussel bewegen".

Vincent D'Halluin, Strategisch Directeur bij mortierbrigade: Met de vorige baseline "Brussel, dat zijn wij allemaal" plaatsten we jaren geleden Brussel in het middelpunt van de communicatie. Vandaag  willen we het accent verleggen naar iedereen in Brussel die samen met de MIVB de stad in beweging zet. "

De campagne wordt vandaag gelanceerd op TV, radio, digital outdoor en in magazines en loopt tot en met 21/06.

Contacteer ons
Over mortierbrigade

mortierbrigade is een onafhankelijk creatief reclamebureau in Brussel. Het bouwt merken die consumenten verkiezen boven andere via de ‘who dares wins’-methode: een combinatie van slimme merkervaringen en creatieve omnichannel campagnes. Hun expertise reikt van merkstrategie tot digital design, multichannel campagnes, social strategie en influencer & PR managment.

Sinds 2004 is mortierbrigade niet alleen de favoriete plaats voor creatief talent om zich te ontwikkelen, maar ook één van de meest succesvolle agentschappen in de Belgische geschiedenis. Het won meer dan 30 Cannes Lions, waaronder één Titanium, 3 Eurobest Grand Prix, 8 Effie Awards en maakt deel uit van de global FWA hall of fame.

mortierbrigade maakt werk voor klanten zoals Barry Callebaut, Bike for Brussels, Canvas, Cristal, De Morgen, De Warmste Week, DreamLand, Equal Pay Day, Famiris, Hans Anders, Humo, ING Belgium, Lampiris, Levi’s, Marie-Jo, de Nationale Loterij, Pink Ribbon en STIB-MIVB.

 

mortierbrigade
mortierbrigade sa/nv

Rue Waelhemstraat 77
1030 Brussels