Brussel Mobiliteit en mortierbrigade maken fietsen in de regen leuk

Brussel Mobiliteit en mortierbrigade maken fietsen in de regen leuk

Jawel, in Brussel regent het – net als overal in België – vaak, héél vaak. Dat is trouwens een van de redenen waarom mensen de fiets soms laten staan. 

Die vaststelling inspireerde Brussel Mobiliteit om via Bike for Brussels tot een postercampagne die op z’n minst origineel te noemen is. Elke affiche van de campagne is namelijk in werkelijkheid een poncho. Als het regent, kunnen fietsers de affiche gewoon meenemen en als poncho gebruiken.

Het ontwerp van de poncho werd toevertrouwd aan twee Brusselse designers: Camille Taillefer en Marie-Céline Debande. Zij hadden toch wel een aantal weken nodig om dit unieke model te bedenken. Het kledingstuk moest dan ook aan twee belangrijke eisen voldoen: het moest heel comfortabel zijn om mee te fietsen en het moest tot een affiche kunnen worden omgevormd. Een uitdaging waar het jonge, talentvolle duo met brio in slaagde.

De actie werd aan de vooravond van een regendag op de sociale media aangekondigd.

Contacteer ons
Over mortierbrigade

mortierbrigade is een onafhankelijk creatief reclamebureau in Brussel. Het bouwt merken die consumenten verkiezen boven andere via de ‘who dares wins’-methode: een combinatie van slimme merkervaringen en creatieve omnichannel campagnes. Hun expertise reikt van merkstrategie tot digital design, multichannel campagnes, social strategie en influencer & PR managment.

Sinds 2004 is mortierbrigade niet alleen de favoriete plaats voor creatief talent om zich te ontwikkelen, maar ook één van de meest succesvolle agentschappen in de Belgische geschiedenis. Het won meer dan 30 Cannes Lions, waaronder één Titanium, 3 Eurobest Grand Prix, 8 Effie Awards en maakt deel uit van de global FWA hall of fame.

mortierbrigade maakt werk voor klanten zoals Barry Callebaut, Bike for Brussels, Canvas, Cristal, De Morgen, De Warmste Week, DreamLand, Equal Pay Day, Famiris, Hans Anders, Humo, ING Belgium, Lampiris, Levi’s, Marie-Jo, de Nationale Loterij, Pink Ribbon en STIB-MIVB.

 

mortierbrigade
mortierbrigade sa/nv

Rue Waelhemstraat 77
1030 Brussels