Brussel Mobiliteit en mortierbrigade willen boodschappen doen per fiets toegankelijker maken

De fiets is al enkele jaren het uitverkoren verplaatsingsmiddel voor vele Brusselaars. Maar om boodschappen te doen, kiest de meerderheid nog niet voor de fiets.

Ook al neemt de gemiddelde Brusselaar steeds vaker de fiets voor kleine dagelijkse verplaatsingen, de auto krijgt nog steeds de voorkeur om boodschappen te doen in de supermarkt of in winkelcentra.

Toen het team bij mortierbrigade deze situatie onder de loep nam, werd het al snel duidelijk welke drempel de oorzaak van dit gedrag vormt. Boodschappen doen per fiets blijft moeilijk omwille van het verplaatsen van de aankopen. Het ontwerp van een winkelzak is enkel aangepast aan het gebruik door voetgangers en automobilisten, en niet door fietsers.

Daarom ontwikkelde mortierbrigade de allereerste winkelzak op maat van fietsers. De zak, die volledig in België gedesignd en gecraft werd, is eenvoudig aan een fiets te bevestigen en tegelijk makkelijk met de hand te dragen tijdens het shoppen.

Naast deze zak werd een campagne op poten gezet die Brusselaars aanspoort om per fiets boodschappen te komen doen in Docks en Woluwe Shopping Center. Gedurende heel de maand oktober ontving iedereen die daar per fiets boodschappen kwam doen korting in bepaalde winkels, en een eigen exemplaar van de Bike bag.

De aankondigingscampagne is zichtbaar in de vorm van affichage in de straten van Brussel en op social media.

PR CREDITS - I Buy by Bike

PDF - 23 Kb

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over mortierbrigade

mortierbrigade is een onafhankelijk creatief reclamebureau in Brussel. Het bouwt merken die consumenten verkiezen boven andere via de ‘who dares wins’-methode: een combinatie van slimme merkervaringen en creatieve omnichannel campagnes. Hun expertise reikt van merkstrategie tot digital design, multichannel campagnes, social strategie en influencer & PR managment.

Sinds 2004 is mortierbrigade niet alleen de favoriete plaats voor creatief talent om zich te ontwikkelen, maar ook één van de meest succesvolle agentschappen in de Belgische geschiedenis. Het won meer dan 30 Cannes Lions, waaronder één Titanium, 3 Eurobest Grand Prix, 8 Effie Awards en maakt deel uit van de global FWA hall of fame.

mortierbrigade maakt werk voor klanten zoals Barry Callebaut, Bike for Brussels, Canvas, Cristal, De Morgen, De Warmste Week, DreamLand, Equal Pay Day, Famiris, Hans Anders, Humo, ING Belgium, Lampiris, Levi’s, Marie-Jo, de Nationale Loterij, Pink Ribbon en STIB-MIVB.

 

Contact

mortierbrigade sa/nv Rue Waelhemstraat 77 1030 Brussels

[email protected]

mortierbrigade.com