De MIVB brengt z’n reizigers naar verre oorden… in Brussel!

De MIVB brengt z’n reizigers naar verre oorden… in Brussel!

Met de zomer in aantocht, verrasten mortierbrigade en de MIVB de Brusselaars met een nieuwe campagne. Het bureau creëerde een fictief reisagentschap dat reizen promoot voor onwaarschijnlijk lage prijzen. Affiches met magnifieke landschappen werden verspreid doorheen Brussel in de eerste periode van de campagne. Via de link globetourism.be werd je uitgenodigd om al vanaf €2,10 op ontdekking te gaan in Bali, Quebec en andere bestemmingen. Tijdens een week van intensief teasen konden nieuwsgierigen uitpluizen dat het ging om bestemmingen die zich eigenlijk in Brussel bevinden. Een campagne die je laat zien dat je ook op reis kan door gewoon de MIVB te nemen.

Na een week teasen, leidt de campagne vandaag z’n tweede fase. Op de site van de MIVB kan je de mooiste plekken van Brussel ontdekken. De campagne werd gedeclineerd naar televisie en cinema, online, radio, affichage en verschillende activaties.

Globetourism : reis vanaf € 2,10

De campagne werd afgetrapt met verschillende affiches die reizen voor €2,10 promoten naar verre bestemmingen Kyoto, San-Francisco, Bali en Quebec. Dat alles al vanaf €2,10. Een bedrag dat overeenstemt met dat van een kaartje voor de metro, tram of bus. De affiches werden bedacht om een tikkeltje argwaan te wekken. Brusselaars die de affiches van dichtbij bekeken, konden ontwaren dat de foto’s niet van vreemde bestemmingen waren maar van echte Brusselse plekken.

Joost Berends, Creatief Directeur en Partner van mortierbrigade :

"We hebben de meest exotische plekjes van Brussel geshoot. Het zijn plaatsen die enige verwarring kunnen zaaien, het zouden gemakkelijk buitenlandse plekken kunnen zijn. Bij de affiche van Kyoto, zie je bijvoorbeeld de Japanse toren in Laken. En bij die van Quebec zie je de Chalet Robinson in het Terkamerenbos. De posters zijn gemaakt om nieuwsgierigheid te wekken door de combinatie van de schijnbaar uitheemse foto’s en de belachelijk lage prijs. De eerste fase was bedoeld om nieuwsgierige reacties los te weken. Het idee is om de inwoners van Brussel te laten inzien dat hun stad echt wel mooie, buitengewone kanten heeft, en dat ze er trots op mogen zijn.”

Trek erop uit met de MIVB

De affiches verwijzen naar de site globetourism.be, waar je op een aftelpagina belandt. Vandaag, werd de site herleid naar reizen.mivb.be. Daar vind je een lijst met de leukste tips en plekken om te bezoeken in de hoofdstad, alsook de juiste MIVB-routes om ernaartoe te gaan.

Lionel Lammens, Marketing Director van de MIVB :

"Veel Brusselaars hebben de neiging om andere Europese steden te bezoeken, terwijl ze hun eigen stad nog niet vanbinnen en vanbuiten kennen. Soms denken mensen geheel ten onrechte dat Brussel minder interessant is dan andere hoofdsteden. Nochtans vind je er tal van onontdekte parels, buitengewone plaatsen en unieke plekken. Geen stad met zoveel goed bewaarde geheimen als Brussel. Met deze campagne willen we de vooroordelen omtrent Brussel afschudden, het internationaal karakter van de stad uitlichten en de Brusselaars zelf uitnodigen om met een frisse blik naar hun stad te kijken."

Het concept werd gedeclineerd naar een spot met beeldtaal van de typische reclamespotjes voor vakantiebestemmingen en verre reizen. Vandaag te bekijken op televisie, en in cinema. De televisiespotjes worden vergezeld door twee documentaire-achtige radiospots.

In de metrostations werden vijf affichagepanelen omgevormd tot echte displays van ansichtkaartjes. Zo kunnen MIVB-gebruikers hun vrienden verrassen met de groetjes uit één van de “exotische” bestemmingen in kwestie.

Contacteer ons
Over mortierbrigade

mortierbrigade
mortierbrigade sa/nv

Rue Waelhemstraat 77
1030 Brussels

Guldenspoorstraat 21
9000 Ghent