De MIVB houdt meer dan ooit van Brussel, en is vastberaden om de stad in beweging te brengen.

Woensdag 18 mei 2016 — Op 22 maart werd onze hoofdstad getroffen door blind geweld. Aanvallen die via station Maalbeek ook de MIVB recht in het hart hebben geraakt. De MIVB antwoordt nu met een nieuwe campagne en een sterke boodschap: "Samen brengen we Brussel in beweging". Omdat de liefde voor Brussel altijd sterker is dan haat.  En omdat het altijd al, en vandaag zelfs nog meer, de taak is van de MIVB om de stad te laten bewegen.

In de nasleep van de aanvallen deelde de MIVB haar verdriet met de inwoners van Brussel en ver daarbuiten. Wekenlang verspreidde ze het beeld van haar hart in zwart-wit om iedereen te verenigen in hetzelfde leed en dezelfde pijn. Die boodschap werd spontaan wijd verspreid en heeft een impact gehad in alle uithoeken van de wereld.

Na bezinning volgt actie. De tijd is rijp om onze straten, boulevards en winkels nieuw leven in te blazen. De missie van de MIVB? Brussel vooruit laten gaan. Nog steeds. Altijd. Daarom is de nieuwe campagne er ook op gericht om de mensen terug in beweging te brengen, met een hoop thema's vertaald als hashtags: #OPBUREAU, #OPTERRAS, #INHETPARK, #INHETMUSEUM, #OPHETCONCERT, #OPRESTAURANT, #INDEWINKELS. Hashtags gelinkt aan evenementen zoals #PRIDE tijdens Belgian Pride of nog #INVORM tijdens Urban Trails.

Leven in de stad

Het idee? Het imago van Brussel oppoetsen, de stad terug kleur geven en het leven heropstarten. Doorheen de campagne nodigt de MIVB mensen uit om te bewegen en foto's van zichzelf te nemen door een kadertje met een afbeelding van de MIVB dat wordt uitgedeeld in de stations. Ook een groot kader zal zich door Brussel verplaatsen. Voor de Brusselaars, maar ook voor toeristen, studenten,... Kortom, iedereen die Brussel in het hart draagt. De gelegenheidsfotografen worden vervolgens uitgenodigd om hun mooiste beelden te delen op een campagneplatform.

Media

De campagne komt tot leven via de website brusselbeweegt.mivb.be, waar bezoekers hun foto's kunnen delen, stemmen op de meest originele foto's en talloze prijzen kunnen winnen zoals Smartphones, instant camera's en talrijke tickets voor festivals en musea in samenwerking met Visit Brussels. Posters in verschillende kleuren sieren de stad en moedigen de mensen aan om te bewegen. Radiospots en een tv-spot verspreiden de boodschap tot in  alle uithoeken van de stad.

Meer info?

Joost Berends, Creatief Directeur mortierbrigade

+32 2 427 21 14

joost.berends@mortierbrigade.com

 

Credits

Client: MIVB-STIB

Client contact: Françoise Guillaume, David Favest, Barbara Foucart

Creative directors: Jens Mortier, Joost Berends, Philippe De Ceuster

Creatives: Elise Evrard, Jesse Van Gysel, Manoah Lanello

Producer: Catherine Leleu

Illustrations: Barbara Vandekonijnen

Digital agency: Digizik (Xavier Scheuer, François Charles)

Radio: Sonicville