De Morgen en mortierbrigade brengen rust in de vorm van duidelijkheid.

De Morgen en mortierbrigade brengen rust in de vorm van duidelijkheid.

De gebeurtenissen van het voorbije jaar worden gekenmerkt door onduidelijkheid. Toen corona verscheen, leek de klimaatproblematiek wel verdwenen uit onze prioriteiten. Er werd wereldwijd geprotesteerd tegen racisme en eindeloos gediscussieerd door onze politici.

Dit maakt de positionering die mortierbrigade en De Morgen vorig jaar installeerden – Duidelijk. De Morgen. – vandaag relevanter dan ooit. De journalisten van De Morgen zien deze ‘heerlijk chaotische tijd’ als een uitgelezen kans om hun werk te kunnen doen, hoe meer chaos, hoe meer duidelijkheid ze moeten brengen. 

De wereldwijde warboel waarin we leven werd door mortierbrigade in een kaleidoscopische chaos weergegeven, waarvoor ze het vakmanschap van Jaak De Digitale inschakelden. Het voortdurend doordraaiende motion design zorgt voor een rustgevend effect, in analogie met de rol van De Morgen: rust brengen in de vorm van duidelijkheid. Een rustgevende, licht psychedelische herwerking van de sound identity door Gregory Caron voegt extra rust in de chaos toe.

 

De campagne wordt gelanceerd via tv, radio, print en online en krijgt in de loop van het najaar verdere invullingen in alle kanalen.  

Radio 35 DE Morgen Radio 35s Jeroen - no CTA mq 09[2][1].mp3 - 820 KB Radio 40 DE Morgen Radio 40s Jeroen - mq 09[4][1].mp3 - 938 KB Credits PR DM Duidelijk 2.0.docx - 36 KB

 

 

Over mortierbrigade

mortierbrigade is een onafhankelijk creatief reclamebureau in Brussel. Het bouwt merken die consumenten verkiezen boven andere via de ‘who dares wins’-methode: een combinatie van slimme merkervaringen en creatieve omnichannel campagnes. Hun expertise reikt van merkstrategie tot digital design, multichannel campagnes, social strategie en influencer & PR managment.

Sinds 2004 is mortierbrigade niet alleen de favoriete plaats voor creatief talent om zich te ontwikkelen, maar ook één van de meest succesvolle agentschappen in de Belgische geschiedenis. Het won meer dan 30 Cannes Lions, waaronder één Titanium, 3 Eurobest Grand Prix, 8 Effie Awards en maakt deel uit van de global FWA hall of fame.

mortierbrigade maakt werk voor klanten zoals Barry Callebaut, Bike for Brussels, Canvas, Cristal, De Morgen, De Warmste Week, DreamLand, Equal Pay Day, Famiris, Hans Anders, Humo, ING Belgium, Lampiris, Levi’s, Marie-Jo, de Nationale Loterij, Pink Ribbon en STIB-MIVB.

 

mortierbrigade
mortierbrigade sa/nv

Rue Waelhemstraat 77
1030 Brussels