De Nationale Loterij en mortierbrigade zorgen weer voor Feestige Geluksdagen

De Nationale Loterij en mortierbrigade zorgen weer voor Feestige Geluksdagen

Vijf jaar na de geboorte van de welbekende sneeuwman en zijn sidekicks uit het dierenrijk waarmee De Nationale Loterij haar eindejaarswens uitdraagt, keert mortierbrigade terug met een nieuwe animatiefilm. De film werd naar goede gewoonte gecreëerd in samenwerking met de Engelse animatiestudio Blinkink. Dit jaar werd de fantasiewereld van een nieuwe look voorzien door het gerenommeerde regisseursduo Luca & Sinem, die een mix van illustratie, 3D en 2D animatie hanteren. De film verwarmt vanaf 7 december alle Belgische huiskamers.

 

De Feestige Geluksdagen

Story image

 

Joke Vermoere:

"December is een belangrijke businessmaand, en 5 jaar geleden was er in deze tijd van peis en vree nog te vaak onderlinge concurrentie tussen de verschillende producten en merken van de loterij. Er was Lotto met een Extra kerst- en een Extra nieuwjaarstrekking, er waren de Kadoosjes met hun eigen verhaal, er was EuroMillions, en er was nog een Win for Life Christmas Edition."

Jens Mortier

"De Nationale Loterij en mortierbrigade hebben deze koepel 5 jaar geleden gecreëerd om de krachten te bundelen, en een productoverstijgende campagne te doen: "De Feestige Geluksdagen". Niet alleen kregen we zo een warm en mooi verhaal met een nobele boodschap, de koepel leent zich ook perfect om de verschillende merken en producten te promoten. Dankzij de bundeling van de media kregen we bovendien een grotere en meer herkenbare aanwezigheid. Zo slaagde de Nationale Loterij erin emotioneel het Eindejaar te claimen en zo straffe business resultaten te behalen."

 

Joke Vermoere:

"December is een maand vol warmte en liefde, knuffels en kalkoenen. Maar december is ook een enorm belangrijke businessmaand voor de Nationale Loterij. Deze campagne heeft als objectief om alle Belgen een warme eindejaarsboodschap mee te geven, en te wensen dat al hun dromen uitkomen. Zo versterkt de Nationale Loterij de emotionele band met haar spelers. In alle andere touchpoints gebruiken we de personages uit de hoofdfilm, en zetten we hen in als boodschappers van de verschillende jackpots en dergelijke meer."

 

EOY PR credits.docx 36 KB

 

 

Over mortierbrigade

mortierbrigade is een onafhankelijk creatief reclamebureau in Brussel. Het bouwt merken die consumenten verkiezen boven andere via de ‘who dares wins’-methode: een combinatie van slimme merkervaringen en creatieve omnichannel campagnes. Hun expertise reikt van merkstrategie tot digital design, multichannel campagnes, social strategie en influencer & PR managment.

Sinds 2004 is mortierbrigade niet alleen de favoriete plaats voor creatief talent om zich te ontwikkelen, maar ook één van de meest succesvolle agentschappen in de Belgische geschiedenis. Het won meer dan 30 Cannes Lions, waaronder één Titanium, 3 Eurobest Grand Prix, 8 Effie Awards en maakt deel uit van de global FWA hall of fame.

mortierbrigade maakt werk voor klanten zoals Barry Callebaut, Bike for Brussels, Canvas, Cristal, De Morgen, De Warmste Week, DreamLand, Equal Pay Day, Famiris, Hans Anders, Humo, ING Belgium, Lampiris, Levi’s, Marie-Jo, de Nationale Loterij, Pink Ribbon en STIB-MIVB.

 

mortierbrigade
mortierbrigade sa/nv

Rue Waelhemstraat 77
1030 Brussels