De Nationale Loterij laat de viking los!

De Nationale Loterij laat de viking los!

De Nationale Loterij lanceert een nieuw online trekkingsspel: Vikinglotto. Hiermee mikt het op een specifiek doelpubliek. De basisinzet bij Vikinglotto is €10, je maakt elke woensdag kans op een Jackpot tussen 3 en 35 miljoen én je kan je winst verdubbelen. Het vraagt dus wel enig lef om mee te doen, maar de beloning kan groot zijn. En de campagne speelt daarop in.

Onder de noemer “Laat de Viking in je los” tonen we telkens een Belg die zijn of haar vikingmomentje heeft en ervan geniet. Die het brave en normatieve even durft doorbreken. Die durft wat niemand anders durft op dat moment. En dan terug doet alsof er niets is gebeurd.”

Een gloednieuw online trekkingsspel introduceren in België vergt uiteraard een sterke marketing, goede communicatie en een in het oog springende branding. En daar heeft het Vikinglotto-team van de Nationale Loterij, samen met haar agencies mortierbrigade en Wunderman Thompson hard aan gewerkt. Samen bepaalden ze de brand positioning, en Wunderman Thompson stond in voor de finetuning van het product, de UX & IU, en de Digital display campaign. mortierbrigade stond in voor het brand design, de communicatiestrategie, en de creatie van de overall communicatiecampagne.

De unieke spelformule, het internationale aspect, de eerder a-typische basisinzet en de Jackpotbedragen zorgen ervoor dat de communicatie van Vikinglotto anders aangepakt wordt dan de andere merken van Nationale Loterij. Anders dan bij Lotto of EuroMillions positioneert Vikinglotto zich namelijk als “The bold game for the bold player in you” en legt het minder de nadruk op “Life after winning” (‘Ik speel, win & het verandert mijn leven’), wat EuroMillions en Lotto wel doen. Het gaat om durf, de bravoure om ervoor te gaan maar toch ook vanuit een slimme afweging.

De campagne bestaat uit een groot digitaal luik (sociale media en Display Advertising), en een paar video’s (TV en Online video). Deze films werden geproduceerd door André Maat en Ristrettofilms.

mortierbrigade herwerkte bij Sonhouse het  catchy nummer ‘It’s good to be the king, ooh la la’ van Mel Brooks in ‘It’s good to be viking, ooh la la’.

 

 

Over Vikinglotto:

Vikinglotto bestaat sinds 1993 en wordt georganiseerd in samenwerking met een aantal loterijen uit Europese landen: Noorwegen, Zweden, Finland, IJsland, Denemarken, Litouwen, Letland, Estland en Slovenië. Elk land maakt zijn eigen campagnes.

Het principe is eenvoudig, elke woensdag worden er 6 willekeurige getallen getrokken uit een reeks ballen genummerd van 1 tot 48 en wordt er 1 Vikingnummer gekozen. De Vikinglotto trekking vindt plaats in Hamar in Noorwegen, elke woensdag om 18.00 uur De Vikinglotto Jackpot bedraagt minimaal € 3.000.000 en kan oplopen tot maximaal € 35.000.000. Meer info over Vikinglotto op vikinglotto.be.

 

 

 

 

PR credits vikinglotto.docx 38 KB

 

 

 

Over mortierbrigade

mortierbrigade is een onafhankelijk creatief reclamebureau in Brussel. Het bouwt merken die consumenten verkiezen boven andere via de ‘who dares wins’-methode: een combinatie van slimme merkervaringen en creatieve omnichannel campagnes. Hun expertise reikt van merkstrategie tot digital design, multichannel campagnes, social strategie en influencer & PR managment.

Sinds 2004 is mortierbrigade niet alleen de favoriete plaats voor creatief talent om zich te ontwikkelen, maar ook één van de meest succesvolle agentschappen in de Belgische geschiedenis. Het won meer dan 30 Cannes Lions, waaronder één Titanium, 3 Eurobest Grand Prix, 8 Effie Awards en maakt deel uit van de global FWA hall of fame.

mortierbrigade maakt werk voor klanten zoals Barry Callebaut, Bike for Brussels, Canvas, Cristal, De Morgen, De Warmste Week, DreamLand, Equal Pay Day, Famiris, Hans Anders, Humo, ING Belgium, Lampiris, Levi’s, Marie-Jo, de Nationale Loterij, Pink Ribbon en STIB-MIVB.

 

mortierbrigade
mortierbrigade sa/nv

Rue Waelhemstraat 77
1030 Brussels