De natuur laat zich van haar mooiste en lelijkste kant zien voor Mooimakers en mortierbrigade.

De natuur laat zich van haar mooiste en lelijkste kant zien voor Mooimakers en mortierbrigade.

De schoonheid van het platteland is niet altijd makkelijk zichtbaar of begrijpbaar. Zeker niet de rauwe schoonheid van het platteland: denk aan de stank van mest, het gekraai van een haan of allergieopwekkende pollen. In een nieuwe campagne voor Mooimakers toont mortierbrigade aan dat de ergernissen, die met deze clichés gepaard gaan, niets voorstellen in vergelijking met de ergernis van afval tegenkomen in de natuur.

Om het probleem van zwerfafval op een sympathieke manier aan te kaarten, ontwikkelde mortierbrigade amusante bermbordjes. Deze zal je overal terugvinden op het platteland. Deze borden onderstrepen op ludieke wijzen dat de natuur ook soms haar kleine kantjes heeft, maar dat deze nooit zo erg zijn als je afval er achterlaten.

 

“Koeienvlaai is oké, de doos van je vlaai niet.” of “Allergisch aan pollen? Wij aan afval.” zijn enkele van de campagnelijnen. Een campagne die op een grappige en ongebruikelijke manier speelt met vervelende stereotypen van de natuur zoals koemest, hanen en allergieën, maar ook trage tractoren en irriterende brandnetels.

In social video’s wordt het omgekeerde gevraagd wat iedereen je online smeekt om te doen: je geluid niet aanzetten, maar net uit laten. Wie deze raad volgt kan genieten van een prachtig stukje natuur. De nieuwsgierigen onder ons krijgen te horen wat er achter deze idyllische beelden afspeelt: de frustraties die soms met de moeilijk te vatten schoonheid van de natuur gepaard gaan. Een grappige en herkenbare manier om een ​​simpele boodschap over te brengen: het enige wat op het platteland storend is, is afval dat achterblijft.

 

Voor diegenen die zich nog steeds afvragen hoe de meesten onder ons omgaan met een haan die je voor het ochtendgloren wekt, hier volgt het antwoord…

 

Credits PR credits_Landelijke Gilden.docx - 36 KB

 

 

 

Over mortierbrigade

mortierbrigade is een onafhankelijk creatief reclamebureau in Brussel. Het bouwt merken die consumenten verkiezen boven andere via de ‘who dares wins’-methode: een combinatie van slimme merkervaringen en creatieve omnichannel campagnes. Hun expertise reikt van merkstrategie tot digital design, multichannel campagnes, social strategie en influencer & PR managment.

Sinds 2004 is mortierbrigade niet alleen de favoriete plaats voor creatief talent om zich te ontwikkelen, maar ook één van de meest succesvolle agentschappen in de Belgische geschiedenis. Het won meer dan 30 Cannes Lions, waaronder één Titanium, 3 Eurobest Grand Prix, 8 Effie Awards en maakt deel uit van de global FWA hall of fame.

mortierbrigade maakt werk voor klanten zoals Barry Callebaut, Bike for Brussels, Canvas, Cristal, De Morgen, De Warmste Week, DreamLand, Equal Pay Day, Famiris, Hans Anders, Humo, ING Belgium, Lampiris, Levi’s, Marie-Jo, de Nationale Loterij, Pink Ribbon en STIB-MIVB.

 

mortierbrigade
mortierbrigade sa/nv

Rue Waelhemstraat 77
1030 Brussels