De Standaard en mortierbrigade doen aan voortschrijvend inzicht

De Standaard en mortierbrigade doen aan voortschrijvend inzicht

De Standaard is een krant die altijd de waarheid nastreeft. En die waarheid evolueert met de tijd. De waarheid van gisteren is met andere woorden niet noodzakelijk de waarheid van vandaag. In haar nieuwe campagne schrijft De Standaard dan ook voort op oude koppen om aan te tonen dat je soms je eigen waarheden in vraag moet durven stellen, om te evolueren. Dat principe noemen ze voortschrijvend inzicht.

De Standaard gaat elke dag op zoek naar nieuwe, en completere, kennis. En kennis, dat is ook aanvaarden dat je eigen waarheden soms herzien moeten worden. Want standpunten evolueren met de tijd. In deze nieuwe campagne draait mortierbrigade spraakmakende koppen uit het verleden van De Standaard om, als bewijs dat de krant meegaat met de tijd en niet te beroerd is om haar eigen inzichten aan te passen als nieuwe feiten daarom vragen.

Die koppen zijn soms achterhaald, soms ronduit schokkend, maar altijd gelinkt aan een tijdsgeest. Of het nu gaat om de term “Neger”, het verdedigen van diesel als milieubewuste keuze, of het gebrek aan geloof in de slaagkansen van commerciële televisie, het zijn stuk voor stuk waarheden die je nu niet meer in de pers zou zien verschijnen.

De campagne loopt via alle kanalen en er is ook een activatie waarbij lezers die nog oude kranten hebben liggen met achterhaalde waarheden, hun exemplaar mogen inruilen tegen een hedendaagse krant.

Contacteer ons
Over mortierbrigade

mortierbrigade
mortierbrigade sa/nv

Rue Waelhemstraat 77
1030 Brussels

Guldenspoorstraat 21
9000 Ghent