De Warmste Week: jij bent het verschil!

De Warmste Week: jij bent het verschil!

Samen met mortierbrigade naar een nieuw verhaal van solidariteit

De Warmste Week slaat een nieuwe weg in. De grootste solidariteitsactie van Vlaanderen presenteert vandaag haar nieuwe verhaal. Dit nieuwe hoofdstuk werd geschreven in samenwerking met mortierbrigade dat het merk begeleidde in z’n strategische reis. Het begrip van solidariteit krijgt een nieuwe invulling. Dit om aan te tonen dat wij als mens niet alleen het verschil kunnen maken, maar ook zelf het verschil kunnen zijn. Een belangrijke verandering die ook nodig is in een post-coronawereld.

De coronacrisis bracht tal van solidariteitsacties teweeg. We applaudisseerden, naaiden mondmaskers en verzamelden laptops voor kansarme jongeren. Covid-19 legde pijnlijk bloot wie de meest kwetsbaren in onze samenleving zijn en wie het meest hulp van een ander nodig heeft. En dat inspireerde De Warmste Week om een nieuwe weg in te slaan samen met alle VZW’s en actievoerders, en rechtstreekse solidariteit verder aan te wakkeren. Daarom ligt dit jaar de nadruk op je persoonlijke inzet. Het is niet je geld, maar net jij die telt. Een nieuwe positionering die zich vertaalt in een nieuwe baseline: "Jij bent het verschil".

Vincent d’Halluin, Partner & Strategic Director bij mortierbrigade:

“Dit is een nieuw pad dat we bewandelen met De Warmste Week. Ten tijde van Music For Life begonnen we een verhaal dat veel belang hechtte aan financieel engagement “Ik kan een klein verschil maken voor een groot wereldprobleem.” Vandaag gaan we naar een veel persoonlijkere inzet: "Ik ben het verschil". We hebben geprobeerd de nieuwe realiteit van de wereld waarin we vandaag leven te vertalen naar een nieuwe beweging. We hebben veel onderzoek gedaan en maatschappelijke trends geanalyseerd om een ​​manifest te ontwikkelen dat dit nieuwe verhaal van De Warmste Week weerspiegelt. "

 

Solidariteit: een nieuwe realiteit

Het is duidelijk dat de coronacrisis onze perceptie van de wereld, van anderen en van de plaats die we in de samenleving innemen, heeft veranderd. We hebben dit goed zien gebeuren met de ontelbare gebaren van solidariteit die tijdens de lockdown plaatsvonden. De Warmste Week wil dat ze blijven duren, vooral om mensen te helpen die we vaak vergeten.

Elisabeth Roelandt, Marketing Manager bij VRT:

“We zijn op zoek naar honderden projecten en duizenden Vlamingen om ze uit te voeren. De coronacrisis leidde tot een immense golf van solidariteit voor zij die we te vaak vergeten en ons bovendien ook hard nodig hebben. Zoals kinderen in armoede, zieke of eenzame personen, mensen die hun plek niet goed kunnen vinden in de samenleving, ... We roepen iedereen op om een ​​tastbaar verschil te maken en om elkaar te helpen."

De lancering van dit nieuwe verhaal gebeurt via een tv-spot, radiospot en de microsite www.dewarmsteweek.be. De communicatiecampagne, die momenteel verder uitgewerkt wordt, is gepland voor september. Het bureau werkt ook aan een nieuw platform waar iedereen zich kan registreren, organiseren en zich kan aanbieden om verschillende projecten te verwezenlijken. 

Radio Spot DWW-Radio-Jeroen-45s-Selah Instru Loop Later-CORR 6-230620.wav - 8 MB Credits DWW Credits.docx - 36 KB

 

 

 

Over mortierbrigade

mortierbrigade is een onafhankelijk creatief reclamebureau in Brussel. Het bouwt merken die consumenten verkiezen boven andere via de ‘who dares wins’-methode: een combinatie van slimme merkervaringen en creatieve omnichannel campagnes. Hun expertise reikt van merkstrategie tot digital design, multichannel campagnes, social strategie en influencer & PR managment.

Sinds 2004 is mortierbrigade niet alleen de favoriete plaats voor creatief talent om zich te ontwikkelen, maar ook één van de meest succesvolle agentschappen in de Belgische geschiedenis. Het won meer dan 30 Cannes Lions, waaronder één Titanium, 3 Eurobest Grand Prix, 8 Effie Awards en maakt deel uit van de global FWA hall of fame.

mortierbrigade maakt werk voor klanten zoals Barry Callebaut, Bike for Brussels, Canvas, Cristal, De Morgen, De Warmste Week, DreamLand, Equal Pay Day, Famiris, Hans Anders, Humo, ING Belgium, Lampiris, Levi’s, Marie-Jo, de Nationale Loterij, Pink Ribbon en STIB-MIVB.

 

mortierbrigade
mortierbrigade sa/nv

Rue Waelhemstraat 77
1030 Brussels