IK BEN GEEN RACIST MAAR…

IK BEN GEEN RACIST MAAR…

De nieuwe antiracismecampagne van de organisatie achter Zonder Haat Straat. Helpt u ze verspreiden?

Verhalen over racisme en discriminatie domineren alweer het medialandschap. De terugkeer van Syriëstrijders, aanslagen in Parijs en uitspraken van bepaalde politici zorgen voor debatten en discussies rond de termen ‘vrije meningsuiting’, ‘discriminatie’ en ‘racisme’. Racisme wordt daardoor gerelativeerd, soms zelfs genormaliseerd. De vzw Hand In Hand, eerder al één van de organisaties achter de bekende Zonder Haat Straat, wil met een nieuwe campagne duidelijk maken dat racisme wel degelijk nog elke dag voorkomt, om het zo met z’n allen te bestrijden.

 

‘Ik ben geen racist maar…’: een racistisch filmpje dat per dislike korter wordt

Vertrekpunt van de campagne is een ogenschijnlijk onbelangrijke zin die we elke dag horen: ‘Ik ben geen racist maar.’ Een voorzichtige opener waarna iemand toch aan een racistisch discours begint. In een filmpje op ikbengeenracistmaar.be zien we een vrouw hetzelfde doen. Met één verschil: wie haar onderbreekt door te disliken kort het racistische filmpje enkele milliseconden in. Het doel? Met z’n allen massaal disliken zodat het racistische discours in het filmpje helemaal verdwijnt. Je kan op de website ook een manifest ondertekenen dat de overheid oproept om meer te ondernemen tegen racisme en discriminatie.

 

Hoe u ons kan helpen

We gaan er geen doekjes om winden: we hebben gezaghebbende media en invloedrijke personen zoals u nodig om onze campagne te verspreiden. Hoe? Simpel. Door erover te facebooken en te tweeten. Met een eenvoudige post die verwijst naar het filmpje en die - nog veel belangrijker - het debat en de conversatie onder uw volgers opstart.

 

Contacteer ons
Joost Berends creatief directeur mortierbrigade
Marius Dekeyser coördinator vzw Hand In Hand
Joost Berends creatief directeur mortierbrigade
Marius Dekeyser coördinator vzw Hand In Hand
Over mortierbrigade

mortierbrigade
mortierbrigade sa/nv

Rue Waelhemstraat 77
1030 Brussels

Guldenspoorstraat 21
9000 Ghent