Lotto en mortierbrigade blikken 45 jaar terug

Lotto viert dit jaar zijn 45e verjaardag, en dat kon je de voorbije maanden merken in hun communicatie. In dit unieke feestjaar konden Lotto-spelers al van heel wat moois profiteren, zoals unieke bedragen in de Lotto-Jackpot.

Maar het 45-jarige bestaan van Lotto nodigt ook uit om terug te blikken op de geschiedenis van ons land, waar het merk een belangrijke rol in speelde. De Nationale Loterij biedt namelijk op ongelooflijk veel fronten financiële steun, via sponsoring en subsidies. Deze maatschappelijke rol is uniek in ons land en maakt de spelen van de Nationale Loterij echt waardevol. En de verwezenlijkingen die daarmee tot stand kwamen, hebben de Belgen mede te danken aan de bijdragen van alle Lotto-spelers.

Om deze rol van Lotto in de verf te zetten in dit unieke verjaardagsjaar, creëerde mortierbrigade een film die samengesteld werd met archiefbeelden van een aantal sleutelmomenten voor België waar Lotto aan bijdroeg. De tijd wordt 45 jaar teruggedraaid, en daarbij wordt de vraag gesteld: Hoe had België eruitgezien zonder Lotto-spelers?

De research werd gedaan door de Nationale Loterij in nauwe samenwerking met de productebrigade, die ook de volledige beeldproductie verzorgde. De sound werd in goede banen geleid door Sonhouse. De film zal te zien zijn op televisie en online.

PR_CREDITS_heritage

PDF - 64 Kb

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over mortierbrigade

mortierbrigade is een onafhankelijk creatief reclamebureau in Brussel. Het bouwt merken die consumenten verkiezen boven andere via de ‘who dares wins’-methode: een combinatie van slimme merkervaringen en creatieve omnichannel campagnes. Hun expertise reikt van merkstrategie tot digital design, multichannel campagnes, social strategie en influencer & PR managment.

Sinds 2004 is mortierbrigade niet alleen de favoriete plaats voor creatief talent om zich te ontwikkelen, maar ook één van de meest succesvolle agentschappen in de Belgische geschiedenis. Het won meer dan 30 Cannes Lions, waaronder één Titanium, 3 Eurobest Grand Prix, 8 Effie Awards en maakt deel uit van de global FWA hall of fame.

mortierbrigade maakt werk voor klanten zoals Barry Callebaut, Bike for Brussels, Canvas, Cristal, De Morgen, De Warmste Week, DreamLand, Equal Pay Day, Famiris, Hans Anders, Humo, ING Belgium, Lampiris, Levi’s, Marie-Jo, de Nationale Loterij, Pink Ribbon en STIB-MIVB.

 

Neem contact op met

mortierbrigade sa/nv Rue Waelhemstraat 77 1030 Brussels

[email protected]

mortierbrigade.com