Love. Hate. Debate.

Love. Hate. Debate.

Ing prikkelend over kunst met Base Design en mortierbrigade

Love. Hate. Debate. Voor de eerste keer presenteert ING kunstwerken uit haar eigen collectie aan het grote publiek. Exclusieve stukken die bedoeld zijn om reacties en emoties op te wekken De tentoonstelling die werd opgebouwd als een conversatie rond deze kunstwerken, werd uitgedacht door ING kunstverantwoordelijke Anne Petre, Art Advisor bij ING, in samenwerking met Base Design. De campagne van mortierbrigade is een uitnodiging om verder te gaan dan de eerste indrukken en een debat te beginnen.

Om dit verhaal bij een groter publiek ingang te doen vinden, besloot mortierbrigade zich te baseren op de houding die veel mensen hebben tov hedendaagse kunst : ‘Een kind kan dat toch ook?’ ‘Da’s toch gewoon een stuk hout?’. Deze uitdagende quotes geven het beeld weer dat velen hebben van kunst. Het laat ze koud. Door de conversatie rond kunst op het niveau van onze eigen vooroordelen te plaatsen wil mortierbrigade een breder publiek prikkelen en aanzetten om de werken te bekijken. De titel van de expositie vat dit geheel mooi samen: LOVE. HATE. DEBATE.

Drie woorden die alles zeggen over hoe mensen staan tegenover kunst. Maar vooral ook, volgens Joost Berends, Partner & Executive Creative Director bij mortierbrigade :

“Het gaat niet enkel om mooi vinden of lelijk, het gaat om de discussie die het werk teweeg brengt. Je kan iets mooi vinden of lelijk, maar het is interessanter om te proberen begrijpen en daarover te discussiëren.”

 

Marie-Noëlle De Greef, Head of Communications & Brand Experience bij ING:

Kunst zit in het DNA van ING. De kunstverzameling van Baron Lambert groeide in de loop der jaren uit tot een referentie in hedendaagse kunst. Door de collectie voor de eerste keer open te stellen voor een breed publiek en mensen te prikkelen om na te denken over deze werken, hopen we kunst meer toegankelijk te maken. Dit is ook het uitgangspunt voor een aantal andere activiteiten die we parallel met de expositie organiseren, met als doel een ander publiek in contact te brengen met hedendaagse kunst. »

 

Love. Hate. Debate is toegankelijk voor iedereen en geeft het woord aan zowel experts als gepassioneerde bezoekers. De tentoonstelling is te ontdekken in het ING Art Center tot 15 maart 2020.

 

Contacteer ons
Over mortierbrigade

mortierbrigade is een onafhankelijk creatief reclamebureau in Brussel. Het bouwt merken die consumenten verkiezen boven andere via de ‘who dares wins’-methode: een combinatie van slimme merkervaringen en creatieve omnichannel campagnes. Hun expertise reikt van merkstrategie tot digital design, multichannel campagnes, social strategie en influencer & PR managment.

Sinds 2004 is mortierbrigade niet alleen de favoriete plaats voor creatief talent om zich te ontwikkelen, maar ook één van de meest succesvolle agentschappen in de Belgische geschiedenis. Het won meer dan 30 Cannes Lions, waaronder één Titanium, 3 Eurobest Grand Prix, 8 Effie Awards en maakt deel uit van de global FWA hall of fame.

mortierbrigade maakt werk voor klanten zoals Barry Callebaut, Bike for Brussels, Canvas, Cristal, De Morgen, De Warmste Week, DreamLand, Equal Pay Day, Famiris, Hans Anders, Humo, ING Belgium, Lampiris, Levi’s, Marie-Jo, de Nationale Loterij, Pink Ribbon en STIB-MIVB.

 

mortierbrigade
mortierbrigade sa/nv

Rue Waelhemstraat 77
1030 Brussels