Mannen gaan met de borst vooruit voor Equal Pay Day

Mannen gaan met de borst vooruit voor Equal Pay Day

Vrouwen in Europa verdienen 16% minder per maand dan mannen. Dat betekent dus dat vrouwen tot het einde van het jaar gratis werken. Daarom heeft Zij-kant 4 november omgedoopt tot de Europese dag voor ongelijk loon. Een ongelijkheid die we makkelijk kunnen vermijden door de taken in het huishouden eerlijk te verdelen. Voor deze gelegenheid bedacht mortierbrigade een visual die duidelijk maakt dat, zelfs al zijn niet alle taken eerlijk te verdelen, het grootste deel dat wél is

Op de visual zien we een vader die borstvoeding geeft aan zijn kind. Bij de afbeelding staat een headline die oproept om de loonkloof voor eens en voor altijd te sluiten, door de taken in het huishouden beter te verdelen : « Not all tasks can be shared. But most of them can. ».

Voor de modellen werden een echte vader en zijn kind gebruikt. De visual werd gemaakt door Frieke Janssens.

Contacteer ons
Over mortierbrigade

mortierbrigade is een onafhankelijk creatief reclamebureau in Brussel. Het bouwt merken die consumenten verkiezen boven andere via de ‘who dares wins’-methode: een combinatie van slimme merkervaringen en creatieve omnichannel campagnes. Hun expertise reikt van merkstrategie tot digital design, multichannel campagnes, social strategie en influencer & PR managment.

Sinds 2004 is mortierbrigade niet alleen de favoriete plaats voor creatief talent om zich te ontwikkelen, maar ook één van de meest succesvolle agentschappen in de Belgische geschiedenis. Het won meer dan 30 Cannes Lions, waaronder één Titanium, 3 Eurobest Grand Prix, 8 Effie Awards en maakt deel uit van de global FWA hall of fame.

mortierbrigade maakt werk voor klanten zoals Barry Callebaut, Bike for Brussels, Canvas, Cristal, De Morgen, De Warmste Week, DreamLand, Equal Pay Day, Famiris, Hans Anders, Humo, ING Belgium, Lampiris, Levi’s, Marie-Jo, de Nationale Loterij, Pink Ribbon en STIB-MIVB.

 

mortierbrigade
mortierbrigade sa/nv

Rue Waelhemstraat 77
1030 Brussels