Mooimakers en mortierbrigade zetten afval in scène

Mooimakers en mortierbrigade zetten afval in scène

Nu we met het mooie weer vaker gaan wandelen en fietsen, dreigt er ook meer afval rond te slingeren. Daarom roepen Mooimakers en mortierbrigade met opvallende krijttekeningen op om die dagelijkse portie beweging verantwoord in te vullen en geen afval achter te laten.

De lockdown heeft ons leven ingrijpend veranderd. Een wandeling of fietstocht met gezinsleden, we genieten er in deze uitzonderlijke tijden dubbel zoveel van. Mooimakers roept wel op om daarbij geen afval achter te laten. Uit contacten met lokale besturen en intercommunales, blijkt dat op verschillende locaties het sluikstorten toeneemt en er ook meer zwerfvuil achterblijft sinds de regering midden maart maatregelen nam om het coronavirus in te dijken.

Joost Berends, Executive Creative Director & Partner bij mortierbrigade:

“Nu we vermoedelijk nog een tijdje in ons kot moeten blijven, willen we samen met Mooimakers sensibiliseren om enerzijds zo verantwoord mogelijk van de buitenlucht te genieten. En anderzijds om ook verantwoord om te gaan met afval. De golf van solidariteit die ontstond tijdens de coronacrisis, zouden ze graag ook vertaald zien naar de manier waarop we omgaan met afval.”

Aan de hand van krijttekeningen wordt het afval dat op straat ligt onderdeel van een imaginaire wereld. Mooimakers was fan van het idee was om een vorm van sensibiliseren te creëren zonder zelf te vervuilen. En daarbij bleken krijttekeningen ideaal. Els Gommeren, coördinator van Mooimakers:

“We beseffen dat het een enorm moeilijke periode is voor iedereen, maar we willen wel oproepen om ook te denken aan onze omgeving en het afval niet achter te laten waar het niet hoort. Deze tekeningen herinneren ons daar op een leuke en luchtige manier aan.” De tekeningen werden verwezenlijkt door illustratrices Sarah Vanbelle en Barbara Vandekonijnen met haar team van De Kwekerij.

De campagne bestaat uit een digitale affichage, radio en een social luik. In Instagram Stories lanceert Mooimakers spelletjes waarbij je emojis ware opruimhelden zijn.

Contacteer ons
Over mortierbrigade

mortierbrigade is een onafhankelijk creatief reclamebureau in Brussel. Het bouwt merken die consumenten verkiezen boven andere via de ‘who dares wins’-methode: een combinatie van slimme merkervaringen en creatieve omnichannel campagnes. Hun expertise reikt van merkstrategie tot digital design, multichannel campagnes, social strategie en influencer & PR managment.

Sinds 2004 is mortierbrigade niet alleen de favoriete plaats voor creatief talent om zich te ontwikkelen, maar ook één van de meest succesvolle agentschappen in de Belgische geschiedenis. Het won meer dan 30 Cannes Lions, waaronder één Titanium, 3 Eurobest Grand Prix, 8 Effie Awards en maakt deel uit van de global FWA hall of fame.

mortierbrigade maakt werk voor klanten zoals Barry Callebaut, Bike for Brussels, Canvas, Cristal, De Morgen, De Warmste Week, DreamLand, Equal Pay Day, Famiris, Hans Anders, Humo, ING Belgium, Lampiris, Levi’s, Marie-Jo, de Nationale Loterij, Pink Ribbon en STIB-MIVB.

 

mortierbrigade
mortierbrigade sa/nv

Rue Waelhemstraat 77
1030 Brussels