Mooimakers gaat ploggen en vloggen voor een propere wereld.

Mooimakers gaat ploggen en vloggen voor een propere wereld.

Brussel, 27 september 2021 — Mooimakers lanceert jaarlijks een campagne die oproept om zwerfvuil op te ruimen. De afgelopen maanden voegde Mooimakers hier samen met actrice Lauren Müller (Thuispersonnage Thilly) vier Plogvlogs aan toe. In deze online video’s gaat Lauren op stap met BV’s om samen al wandelend zwerfvuil op te ruimen.

Het begon allemaal toen Lauren Müller tijdens de lockdown veel ging wandelen. Vanwege haar liefde voor de natuur, besloot ze tegelijk ook afval te rapen. Zonder dat ze het zelf wist, was Lauren aan het plandelen geslagen. Dat is de trage variant van ploggen, al joggend zwerfvuil oprapen. En omdat alleen plandelen ook gewoon maar alleen is, nodigt ze in de Plogvlogs van Mooimakers enkele vrienden uit om er stap voor stap een mooiere wereld van te maken.

In de vlogs zien we Leen Dendievel en Yemi Oduwale uit Thuis met zwerfvuil aan de haal gaan. Maar ook Nora Dari, Veerle Dejaegher en Nathan Naenen uit de jongerenreeks WTFock, maken er samen een propere wereld van. Terwijl Lauren en co het aan de grijpstok krijgen met al het afval dat ze tegenkomen, delen ze hun liefde voor de natuur en hun afkeer voor zwerfvuil.

Het resultaat zijn vier films die ook nu nog worden verspreid. Elke vlog wordt eerst geteased op de Instagrampagina van Lauren Müller en de Facebook- en Instagrampagina van Mooimakers. De volledige versies zijn daarna ook te zien Facebook en Instagram én op de website van Mooimakers.

Momenteel zijn er drie Plogvlogs gelanceerd met de vierde gepland voor deze week. De eerste twee vlogs zorgden samen al voor bijna 600 000 impressies. Met een bescheiden advertising budget van 500 euro, is dat proper gedaan van Mooimakers.

PR_credits_plogvlog_mooimakers.pdf 51 KB

 

 

 

 

Over mortierbrigade

mortierbrigade is een onafhankelijk creatief reclamebureau in Brussel. Het bouwt merken die consumenten verkiezen boven andere via de ‘who dares wins’-methode: een combinatie van slimme merkervaringen en creatieve omnichannel campagnes. Hun expertise reikt van merkstrategie tot digital design, multichannel campagnes, social strategie en influencer & PR managment.

Sinds 2004 is mortierbrigade niet alleen de favoriete plaats voor creatief talent om zich te ontwikkelen, maar ook één van de meest succesvolle agentschappen in de Belgische geschiedenis. Het won meer dan 30 Cannes Lions, waaronder één Titanium, 3 Eurobest Grand Prix, 8 Effie Awards en maakt deel uit van de global FWA hall of fame.

mortierbrigade maakt werk voor klanten zoals Barry Callebaut, Bike for Brussels, Canvas, Cristal, De Morgen, De Warmste Week, DreamLand, Equal Pay Day, Famiris, Hans Anders, Humo, ING Belgium, Lampiris, Levi’s, Marie-Jo, de Nationale Loterij, Pink Ribbon en STIB-MIVB.

 

mortierbrigade
mortierbrigade sa/nv

Rue Waelhemstraat 77
1030 Brussels