Mortierbrigade & Mooimakers sporen jongeren aan het proper te houden. Op straat toch.

Mortierbrigade & Mooimakers sporen jongeren aan het proper te houden. Op straat toch.

Brussel, 26 augustus 2021 — Jongeren zijn zich meer dan ooit bewust van de vervuiling van onze planeet. Toch weet 50% van onze jeugd niet hoe ze duurzamer kunnen leven. En dat zien we door het afval dat blijft liggen op populaire ontmoetingsplaatsen voor jongeren. Daarom vraagt Mooimakers hen met ‘Hou het proper deze zomer’ om hun afval na een hangsessie in de vuilnisbak te gooien of mee naar huis te nemen.

De kijk van jongeren op onze planeet verandert. Vervuiling, klimaatverandering en plastic afval vormen samen de top 3 van zaken waar jongeren van wakker liggen. Toch gebeurt het nog dat er in parken, straten en steden afval op de grond blijft liggen. Misschien was er geen vuilnisbak in de buurt, hadden ze het gewoon niet door of dachten ze dat het niet de moeite was om op te ruimen. Maar liefst 41% van onze jongeren denkt namelijk geen impact te hebben als ze zich inzetten voor de planeet. Inderdaad, er zullen altijd redenen zijn om je afval achter te laten. Maar geen enkele om er niets aan te doen.

Om het zwerfvuilprobleem bij jongeren aan te pakken, spreekt Mooimakers hen aan met luchtige social posts, opvallende prints op muren maar ook op gratis totebags. Daarnaast zorgen influencers Helle Vanderheyden, Aaron de Groeve en Mariam Hakobyan voor online content om hun leeftijdsgenoten eraan te herinneren hun afval van de grond te houden. En met de beats van Chuki Beats cruised freestylekampioen T-Loc door de straten op een vuilnisbakfiets, om jongeren te vragen hun plekje na het hangen proper achter te laten.

Story image

 

PR credits_jongerenMooimakers.pdf 52 KB

 

Over mortierbrigade

mortierbrigade is een onafhankelijk creatief reclamebureau in Brussel. Het bouwt merken die consumenten verkiezen boven andere via de ‘who dares wins’-methode: een combinatie van slimme merkervaringen en creatieve omnichannel campagnes. Hun expertise reikt van merkstrategie tot digital design, multichannel campagnes, social strategie en influencer & PR managment.

Sinds 2004 is mortierbrigade niet alleen de favoriete plaats voor creatief talent om zich te ontwikkelen, maar ook één van de meest succesvolle agentschappen in de Belgische geschiedenis. Het won meer dan 30 Cannes Lions, waaronder één Titanium, 3 Eurobest Grand Prix, 8 Effie Awards en maakt deel uit van de global FWA hall of fame.

mortierbrigade maakt werk voor klanten zoals Barry Callebaut, Bike for Brussels, Canvas, Cristal, De Morgen, De Warmste Week, DreamLand, Equal Pay Day, Famiris, Hans Anders, Humo, ING Belgium, Lampiris, Levi’s, Marie-Jo, de Nationale Loterij, Pink Ribbon en STIB-MIVB.

 

mortierbrigade
mortierbrigade sa/nv

Rue Waelhemstraat 77
1030 Brussels