mortierbrigade bevalt van een nieuwe film voor Equal Pay Day

mortierbrigade bevalt van een nieuwe film voor Equal Pay Day

Is het niet beter om kinderen uit te stellen tot je pensioen? Als vrouwen evenveel willen verdienen als hun mannelijke collega’s, is dat misschien de enige oplossing. In België moeten vrouwen nog altijd een loonkloof van 24% dichten om evenveel te verdienen als mannen. In zijn laatste spot voor Equal Pay Day lanceert mortierbrigade de stelling dat het beter is te wachten tot het einde van je carrière om te beginnen met kinderen. Het verhaal volgt het parcours van een zwangere vrouw en brengt een krachtige boodschap over: “ Women still have to choose between a career and a family ”.

In 2020 verdienen vrouwen gemiddeld 24% minder dan mannen. Dat betekent dat ze 3 maanden meer moeten werken om de loonkloof te dichten. Die kloof wordt gedeeltelijk verklaard door de komst van kinderen. Die remmen de carrière van vrouwen vaak af, omdat bijna de helft onder hen dan deeltijds gaat werken (44%), tegenover slechts een man op tien (11%).

Om aan de alarmbel te trekken, hebben mortierbrigade en zijn partner in crime Lionel Goldstein een reclamespot gemaakt die vrouwen ten stelligste aanraadt hun kinderwens uit te stellen tot hun pensioen. De spot wordt gelanceerd naar aanleiding van de Europese Dag voor Gelijke Beloning (27 februari).

Dit jaar neemt de sensibiliseringscampagne ook de inkomstenkloof bij zelfstandigen onder de loep. Eline De Munck, onderneemster, actrice en brillenontwerpster, is trouwens de ambassadrice van de Equal Pay Day Belgium in 2020.

We noteren tot slot dat als alle vrouwen voltijds zouden werken, ze nog altijd 10% minder zouden verdienen dan mannen. Naast de verschillende werktijden is het loonverschil ook te wijten aan de hardnekkigheid van seksistische stereotypes: vrouwen zijn oververtegenwoordigd in ondergewaardeerde en slecht betaalde sectoren zoals de zorg of de schoonmaak. Bovendien is momenteel slechts een kaderlid op drie een vrouw.

Contacteer ons
Over mortierbrigade

mortierbrigade is een onafhankelijk creatief reclamebureau in Brussel. Het bouwt merken die consumenten verkiezen boven andere via de ‘who dares wins’-methode: een combinatie van slimme merkervaringen en creatieve omnichannel campagnes. Hun expertise reikt van merkstrategie tot digital design, multichannel campagnes, social strategie en influencer & PR managment.

Sinds 2004 is mortierbrigade niet alleen de favoriete plaats voor creatief talent om zich te ontwikkelen, maar ook één van de meest succesvolle agentschappen in de Belgische geschiedenis. Het won meer dan 30 Cannes Lions, waaronder één Titanium, 3 Eurobest Grand Prix, 8 Effie Awards en maakt deel uit van de global FWA hall of fame.

mortierbrigade maakt werk voor klanten zoals Barry Callebaut, Bike for Brussels, Canvas, Cristal, De Morgen, De Warmste Week, DreamLand, Equal Pay Day, Famiris, Hans Anders, Humo, ING Belgium, Lampiris, Levi’s, Marie-Jo, de Nationale Loterij, Pink Ribbon en STIB-MIVB.

 

mortierbrigade
mortierbrigade sa/nv

Rue Waelhemstraat 77
1030 Brussels