mortierbrigade en Aardman Animations laten een frisse wind waaien bij Brantano

mortierbrigade en Aardman Animations laten een frisse wind waaien bij Brantano

Het bekende Belgische merk is helemaal terug en legt de wereld aan je voeten

Maandag 28 augustus 2017 — In 2016 werd het bekende Belgische merk Brantano overgenomen door de FNG groep, de modegroep bekend van o.a. Fred & Ginger, CKS, Claudia Sträter. De volledige look&feel van het merk werd kort na de overname onder handen genomen, en in nog geen jaar tijd zijn  60% van de meer dan 100 winkels volledig vernieuwd. Tijd voor Brantano om opnieuw helemaal op het voorplan te treden met een nieuwe TV- en radiocampagne. Het concept is van de hand van mortierbrigade en acteur  en regisseur Tom Van Dyck. De campagne werd gerealiseerd in samenwerking met Academy Award® winner Aardman Animations, bekend van Chicken Run, Wallace & Gromit en Shaun het Schaap. Het is de eerste keer dat een Belgisch reclamebureau samenwerkt met deze Engelse animatiereferentie. Ontdek vanaf vandaag het eerste luik van een saga die de wereld aan je voeten zal leggen.

 

Like a walk in the park

Het creatief concept van de campagne is gebaseerd op "like a walk in the park". Een nieuw concept dat ook terug te vinden is in de ergonomie van de nieuwe winkels, waar klanten het echte parkgevoel krijgen dankzij felle kleuren, een frisse betonlook tot zelfs vogeltjes die fluiten in de paskamers. Brantano biedt nu ook meer dan enkel schoenen aan, je vindt er tevens een breed assortiment kleding voor het hele gezin. Daarnaast is de winkel, net als een park, laagdrempelig en toegankelijk voor iedereen.

Jens Mortier, Partner & Creative Director bij mortierbrigade:

"We hebben ervoor gekozen om fashion eens vanuit een ander standpunt te benaderen. Onze kledij en schoenen zorgen ervoor dat we de wereld rondom ons ten volle kunnen ontdekken. Like a walk in the park. Voor deze campagne hebben we ons verplaatst in de hoofden van dieren en wat zij zouden kunnen denken over al die mensen die gekleed en geschoeid zijn door Brantano. Deze dieren zijn uiteraard experts in deze materie: ze kennen alle modetrends en weten welk type schoeisel het best geschikt is in functie van de omstandigheden en temperaturen,... Zij zien ons elke dag voorbijflaneren en zitten er niet mee in om hun mening te geven."

 

Dit creatief concept wordt de rode draad doorheen de volgende campagnes, waarvan de eerste vandaag gelanceerd wordt. De drie hoofdrolspelers van de film, een ooievaar, een kikker en een lieveheersbeestje, voeren een geanimeerd gesprek over de nieuwe collectie van Brantano. Tom Van Dyck:

"De personages die we gecreëerd hebben, geven ons veel ruimte voor speelse zottigheid. Het zijn dieren die bijna zijn als mensen met dezelfde mensenwensen en dezelfde mensenstreken. En dat verwijst allemaal naar Brantano-land."

 

Unieke samenwerking

mortierbrigade is het eerste Belgisch agentschap dat samenwerkt met de animatiestudio Aardman. Jens Mortier:

"Tom en ik zijn echt gek op de stijl van "Creature Comforts", reeds gerealiseerd in 1989 door de Aardman studios. Wij wilden dan ook graag samenwerken met de allerbesten en Brantano was meteen enthousiast. We moesten dus enkel nog Aardman overtuigen om met ons samen te werken. Maar na het voorstellen van ons idee aan hun teams was de samenwerking snel beklonken en zag de tv-spot enkele maanden later het levenslicht."

 

De eerste film van deze campagne wordt gelanceerd op de Vlaamse zenders. Een tweede film is intussen in de maak voor een volgende campagne. Deze zal het nieuwe Brantano-universum nog verrijken met nieuwe personages, ook afkomstig uit het dierenrijk.

 

Brantano. En de wereld ligt aan je voeten