Mortierbrigade en Brussel Mobiliteit doen Baudouin geen cadeau.

Na het succes van de eerste campagne, hebben mortierbrigade en Brussel Mobiliteit Baudouin opnieuw in de spotlights gezet. Deze keer om tijdens de eindejaarsfeesten iedereen tussen de 18 en 30 jaar, te wijzen op de risico’s van rijden onder invloed.

Deze keer vinden we Baudouin, de koning van de weddenschappen, terug in zijn tweede verblijf. In een online spot van 90 seconden, weidt hij uit over zijn liefde voor de eindejaarsfeesten. De slechte weersomstandigheden en talloze drinkpartijen vergroten samen de kans op verkeersongelukken. Natuurlijk is hij dus in zijn nopjes.

De campagne zet jongeren aan om hem geen cadeaus te geven en biedt makkelijke alternatieven aan, zodat ze niet naar huis willen rijden onder invloed. Zo kan je ter plaatse blijven slapen, een taxi nemen of naar huis gaan met het openbaar vervoer.

Ook 5 YouTube pre-rolls zitten in de campagne. De korte filmpjes spelen in op het gedrag van internetgebruikers. Wanneer iemand een pre-roll skipt, volgt er een volgende pre-roll waarin Baudouin boos wordt omdat je niet wil luisteren. Skip je de volgende, dan wordt hij nog bozer.

Een actie op WhatsApp maakt het mogelijk voor jongeren om zich te amuseren met Baudouin tijdens de feestdagen. Heel december stuurt hij tips, video’s, gifs en berichten om je er met humor aan te herinneren, niet te rijden onder invloed. Je kan je hier inschrijven.

Daar stopte de campagne niet. In samenwerking met start-up Fline, ontwikkelden mortierbrigade en Brussel Mobiliteit een fotoautomaat met een alcoholtest erin. Deze werd geïnstalleerd in verschillende grote bars in Brussel. Om een foto in ontvangst te nemen, moet je eerst een alcoholtest afleggen. Zo weet je hoe lang je nog moet wachten, voor je naar huis mag rijden of wanneer je best een taxi neemt.

In samenwerking met de MIVB werden er ook affiches gehangen op de achterkant van de bus en in tram- en metrostations. Allemaal om zo veel mogelijk Brusselaars te bereiken.

De campagne duurt van donderdag 16 december tot 31 december.

 

Credits - SR EOY alcool.pdf

PDF - 54 Kb

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over mortierbrigade

mortierbrigade is een onafhankelijk creatief reclamebureau in Brussel. Het bouwt merken die consumenten verkiezen boven andere via de ‘who dares wins’-methode: een combinatie van slimme merkervaringen en creatieve omnichannel campagnes. Hun expertise reikt van merkstrategie tot digital design, multichannel campagnes, social strategie en influencer & PR managment.

Sinds 2004 is mortierbrigade niet alleen de favoriete plaats voor creatief talent om zich te ontwikkelen, maar ook één van de meest succesvolle agentschappen in de Belgische geschiedenis. Het won meer dan 30 Cannes Lions, waaronder één Titanium, 3 Eurobest Grand Prix, 8 Effie Awards en maakt deel uit van de global FWA hall of fame.

mortierbrigade maakt werk voor klanten zoals Barry Callebaut, Bike for Brussels, Canvas, Cristal, De Morgen, De Warmste Week, DreamLand, Equal Pay Day, Famiris, Hans Anders, Humo, ING Belgium, Lampiris, Levi’s, Marie-Jo, de Nationale Loterij, Pink Ribbon en STIB-MIVB.

 

Contact

mortierbrigade sa/nv Rue Waelhemstraat 77 1030 Brussels

[email protected]

mortierbrigade.com