mortierbrigade en Equal Pay Day Europe geven je goede raad om je erfenis te vergroten

mortierbrigade en Equal Pay Day Europe geven je goede raad om je erfenis te vergroten

Een nieuw jaar, een nieuwe campagne van mortierbrigade voor Equal Pay Day Europe. De film is opgezet als een ode aan de liefde tussen een jonge man en een ietwat rijpere, zeg maar ronduit oude, vrouw. Een onverwacht koppel dat centraal staat in een tragisch verhaal, verteld op de muziek van Daniel Johnston. Met deze campagne hekelt Equal Pay Day Europe niet alleen de loonkloof, maar vooral ook de impact die ze heeft op het pensioen van vrouwen. Een pakkend verhaal dat blijft hangen en aantoont dat je het maar beter slim kan aanpakken voor je erfenis.

Vandaag de dag bedraagt de loonkloof tussen mannen en vrouwen in de privésector 20%. De belangrijkste oorzaak hiervoor is deeltijds werk. En deeltijds werk, dat betekent ook deeltijds pensioen. Een somber vooruitzicht voor vrouwen, want zij hebben een pensioen dat gemiddeld 39% lager ligt dan dat van mannen.

Om deze ongelijkheid aan te klagen bedacht mortierbrigade dus een film die het verhaal vertelt van de “liefde” tussen een koppel waarvan de leeftijdskloof niet moet onderdoen voor de pensioenkloof. De spot die vooral emotie wil uitlokken, bevat een tweede laag die een ongemakkelijke waarheid onthult: “Women’s pensions are 39% lower than men’s. Increase your inheritance”.

Contacteer ons
Over mortierbrigade

mortierbrigade
mortierbrigade sa/nv

Rue Waelhemstraat 77
1030 Brussels

Guldenspoorstraat 21
9000 Ghent