Mortierbrigade en Recupel tonen waarom elektrische apparaten beter verdienen.

Mortierbrigade en Recupel tonen waarom elektrische apparaten beter verdienen.

Voor het eerst lanceert Recupel een imagocampagne.

Recupel staat bekend om z’n vele acties om oude elektrische apparaten in te zamelen. Daarbij focust Recupel meestal op één bepaalde productcategorie: lampen of koelkasten bijvoorbeeld. Recupel heeft echter de ambitie om de circulaire economie in België te laten groeien en heeft daarvoor de hulp van alle Belgen nodig. Daarom vertelt het in deze imagocampagne over het belang om oude apparaten een nieuw leven te geven.

Uit onderzoek blijkt dat mensen kapotte voorwerpen vaak bijhouden voor de emotionele waarde die ze eraan hechten.

Zo ontdek je in de tv-spot, geregisseerd door Ralf Demesmaeker, dat een hometrainer niet zomaar een hometrainer is, maar de beste manier om jezelf zonder schuldgevoel te verwennen. Of dat een stijltang je in een popster kan veranderen.

Daarom verdienen onze apparaten om gerecycleerd te worden als ze stuk gaan, zodat ze een nieuw leven kunnen beginnen. Het is een campagne met een knipoog, die mensen oproept om zoveel mogelijk te recycleren. Zo maken we er samen iets moois van.

De radiospots in dezelfde stijl zijn geproduceerd door Sonhouse. De campagne zal ook lopen via sociale media en OOH, en tegen het eind van de maand zal een stunt de campagne compleet maken.  

Contacteer ons
Over mortierbrigade

mortierbrigade is een onafhankelijk creatief reclamebureau in Brussel. Het bouwt merken die consumenten verkiezen boven andere via de ‘who dares wins’-methode: een combinatie van slimme merkervaringen en creatieve omnichannel campagnes. Hun expertise reikt van merkstrategie tot digital design, multichannel campagnes, social strategie en influencer & PR managment.

Sinds 2004 is mortierbrigade niet alleen de favoriete plaats voor creatief talent om zich te ontwikkelen, maar ook één van de meest succesvolle agentschappen in de Belgische geschiedenis. Het won meer dan 30 Cannes Lions, waaronder één Titanium, 3 Eurobest Grand Prix, 8 Effie Awards en maakt deel uit van de global FWA hall of fame.

mortierbrigade maakt werk voor klanten zoals Barry Callebaut, Bike for Brussels, Canvas, Cristal, De Morgen, De Warmste Week, DreamLand, Equal Pay Day, Famiris, Hans Anders, Humo, ING Belgium, Lampiris, Levi’s, Marie-Jo, de Nationale Loterij, Pink Ribbon en STIB-MIVB.

 

mortierbrigade
mortierbrigade sa/nv

Rue Waelhemstraat 77
1030 Brussels