mortierbrigade helpt Barry Callebaut bij de lancering van totaal nieuwe chocoladevariëteit tijdens internationaal event.

In wereldprimeur heeft Barry Callebaut vandaag een belangrijke ontdekking aangekondigd. De nummer één in chocolade maakte een vierde, nieuwe chocoladesmaak bekend: ‘Ruby’. Ruby heeft een roze kleur en mag volwaardig naast de witte, bruine en zwarte chocolade prijken. mortierbrigade werd gevraagd om het concept voor de internationale lancering in aanwezigheid van de wereldpers uit te werken. Het bureau ontwikkelde het volledige livegebeuren in samenwerking met het Belgische Yondr en K2 in Shanghai. 

Twintig jaar geleden stootte wetenschappers bij Barry Callebaut op een grootse ontdekking: een nieuwe smaak in de cacaoboon. Ze optimaliseerden, distilleerden en verfijnden de smaak jarenlang tot ze helemaal op punt stond. Dit jaar was het zo ver en kon de vierde chocoladesmaak ‘Ruby’ voorgesteld worden aan een selectie van internationale journalisten. mortierbrigade werd gevraagd om de lancering voor de wereldpers te realiseren.  Het bureau bedacht en produceerde de uitnodiging en het internationale launch-event voor Ruby en sloeg de handen in elkaar met de Belgische VR specialisten van Yondr en K2 in Shanghai voor het  unieke live spektakel. Door gebruik te maken van videomapping en Virtual Reality werden de aanwezige journalisten meegenomen op  een sensoriële tocht die hen bij één van de belangrijkste  uitvindingen in de recente voedingsgeschiedenis bracht.

 

Het event vond plaats in Shanghai waar internationaal gerenommeerde foodies, bloggers, journalisten, chef koks en persagentschappen werden uitgenodigd om als eerste de nieuwe chocoladesmaak te ontdekken. Ze kregen een beklijvend spektakel te zien dat hen driedimensioneel meenam doorheen de geschiedenis. Aan de hand van historische ontdekkingen werd geleidelijk aan de lekkerste ontdekking van de geschiedenis onthuld: Callebaut’s Ruby chocolade.  Meteen was voor alle aanwezigen het belang van deze nieuwe variëteit duidelijk. 

Contacteer ons
Over mortierbrigade

mortierbrigade
mortierbrigade sa/nv

Rue Waelhemstraat 77
1030 Brussels

Guldenspoorstraat 21
9000 Ghent