mortierbrigade pakt dromen in voor Dreamland

mortierbrigade pakt dromen in voor Dreamland

Een primeur voor Dreamland! Net één maand voor sinterklaas rolt de speelgoedspecialist zijn eerste campagne uit in samenwerking met een extern bureau. Dreamland riep de hulp van mortierbrigade in om een creatieve campagne te ontwikkelen. Het resultaat van deze nieuwe samenwerking is nu te zien in een fantastische sinterklaasspot. Maar het is niet zomaar een tv-spot: de campagne nodigt kinderen uit om uit te pakken met ál hun dromen. Wat die ook zijn.

Het spotje van mortierbrigade vertelt het verhaal van drie broertjes. Je ziet hoe ze hun verlanglijstje voor de sint opstellen. Twee jongens vragen robots en actiefiguren van superhelden. De derde wil eigenlijk heel graag een pop, maar hij durft niet goed. En de droom belandt in de prullenbak. Wanneer de grote dag is aangebroken, merkt de derde broer tot zijn grote vreugde dat zijn droom wél uitgekomen is. Temidden van alle cadeaus staat er een pop. De spot eindigt met de boodschap: “Pak je dromen uit. Dreamland”. 

Joost Berends, Partner & Executive Creative Director bij mortierbrigade:

“ Met deze campagne willen we de discussie openen en aanzetten om speelgoed eens op een andere manier te bekijken, vanuit het standpunt van de kinderen en hun interesses. We vertrekken van wat het kind écht graag wil, en niet vanuit bepaalde stereotyperingen.”

Een onderzoek in opdracht van Dreamland resulteerde in twee belangrijke conclusies. Ten eerste: bijna 9 op de 10 ouders beïnvloeden het sinterklaaslijstje van hun kinderen. En ten tweede vinden ouders het niet belangrijk dat speelgoed ofwel moet passen bij jongens ofwel bij meisjes.

Dieter Struye, Algemeen Directeur non-food bij Colruyt Group:

“Het feit dat het geslacht de minst genoemde reden is om een verlanglijstje te proberen beïnvloeden, toont aan dat ouders helemaal niet bezig zijn met het koppelen van speelgoed aan geslacht. Het plezier van het kind staat overduidelijk op de eerste plaats, en daar zijn wij bij DreamLand zeer blij om. De rode draad in onze Sintcampagne is de slogan ‘Pak je dromen uit’: het plezier en de fantasie van kinderen staan voor DreamLand voorop en kinderen moeten vrij kunnen bepalen waar ze graag mee spelen en hun eigen keuzes kunnen maken.”

De spot toont dat de Sint niet oordeelt waarmee (w)elk kind moet spelen. De boodschap is dat kinderen het gelukkigst zijn als ze kunnen spelen met speelgoed dat hen écht interesseert. Ongeacht of ze een jongen of een meisje zijn. Vincent d’Halluin, Partner & Strategic Director bij mortierbrigade:

“We hebben gekeken hoe we van de Sint echt het mooiste feest voor alle kinderen konden maken. Hoe kinderen opgroeien en opgevoed worden evolueert en als merk wil Dreamland mee evolueren met de wereld en inclusiviteit herdefiniëren.”

De spot wordt vanaf vandaag uitgezonden op alle nationale zenders. De campagne omvat verder ook radiospots, POS-reclame in de verkooppunten en social media content.

Contacteer ons
Over mortierbrigade

mortierbrigade is een onafhankelijk creatief reclamebureau in Brussel. Het bouwt merken die consumenten verkiezen boven andere via de ‘who dares wins’-methode: een combinatie van slimme merkervaringen en creatieve omnichannel campagnes. Hun expertise reikt van merkstrategie tot digital design, multichannel campagnes, social strategie en influencer & PR managment.

Sinds 2004 is mortierbrigade niet alleen de favoriete plaats voor creatief talent om zich te ontwikkelen, maar ook één van de meest succesvolle agentschappen in de Belgische geschiedenis. Het won meer dan 30 Cannes Lions, waaronder één Titanium, 3 Eurobest Grand Prix, 8 Effie Awards en maakt deel uit van de global FWA hall of fame.

mortierbrigade maakt werk voor klanten zoals Barry Callebaut, Bike for Brussels, Canvas, Cristal, De Morgen, De Warmste Week, DreamLand, Equal Pay Day, Famiris, Hans Anders, Humo, ING Belgium, Lampiris, Levi’s, Marie-Jo, de Nationale Loterij, Pink Ribbon en STIB-MIVB.

 

mortierbrigade
mortierbrigade sa/nv

Rue Waelhemstraat 77
1030 Brussels