mortierbrigade presenteert z’n kerstcampagne voor de Nationale Loterij

mortierbrigade presenteert z’n kerstcampagne voor de Nationale Loterij

Twee jaar na z’n eerste eindejaarcampagne voor de Nationale Loterij, maakte mortierbrigade en de Loterij in samenwerking met het Engelse productiehuis Blink een nieuwe animatiefilm. De sneeuwpop en zijn vrienden zijn terug in een sfeervolle, subliem uitgewerkte spot.

Het begint een traditie te worden, want ook dit jaar koos de Nationale Lotterij mortierbrigade uit om samen te werken op de creatie van haar eindejaar film. We zien hoofdrolspelers uit de vorige spotjes terug in een nieuw verhaal. De sneeuwpop staat moederziel alleen in een koude tuin op kerstnacht. Het is z’n vurigste wens om ook eens een gezellige, sfeervolle kerst te beleven. Hij kruist z’n vingers en doet een wens.  Zal zijn droom uitkomen?

Jens Mortier, creatief directeur en partner van mortierbrigade:

"Blink en Parabella hebben ons opnieuw verbaasd met hun animatie- en toverkunsten. De vorige animatie was al heel straf, deze is zo mogelijk nog knapper. Niks dan respect voor die nerds die 50 dagen aan een stuk, beeld per beeld, in stop motion zitten te knutselen, en er een prachtig vlot en hartverwarmend verhaal van maken."

 

Elk visueel element werd helemaal handgemaakt en de beelden zijn in stopmotion gefilmd. Een titanenwerk, maar een titanenwerk dat loont want het resultaat is schitterend. Mikey en Dan van Parabella:

“We vonden het geweldig om terug te keren naar de wereld en de figuren van onze Belgische Loterij-filmvan 2015. Het was belangrijk voor ons dat we het design en de speelse attitude van de klunzige bosdiertjes behielden, maar we wilden hun wereld ook groter maken en enkele nieuwe karakters introduceren, in de vorm van de familie die je door het raam ziet. Onze eerste glimp in de wereld van mensen.”

Koen Renders, alias Spencer the Rover, artiest van Belgische bodem, voorzag het filmpje van muziek. De spot is sinds vandaag te zien op nationale televisie en in de bioscoop.

 

Contacteer ons
Over mortierbrigade

mortierbrigade
mortierbrigade sa/nv

Rue Waelhemstraat 77
1030 Brussels

Guldenspoorstraat 21
9000 Ghent