Mortierbrigade tovert een glimlach op je gezicht met Brussels Mobiliteit en Bike for Brussels

Mortierbrigade tovert een glimlach op je gezicht met Brussels Mobiliteit en Bike for Brussels

Het moreel van de Belgen is ineengestuikt sinds het begin van de coronacrisis. Volgens een recente studie van de UGent is het geluksniveau van de Belgische bevolking gedaald van 6,73 op 10 voor de crisis naar 6,21 vandaag. 30 % van de Belgen noemt zichzelf zelfs ongelukkig.

In die trieste context hebben Brussel Mobiliteit en Bike for Brussels beslist de Brusselaars wat op te fleuren door hen aan te zetten de fiets te nemen. Want zoals je misschien al weet, maakt fietsen je blij! Op de trappers staan maakt immers verschillende hormonen vrij, waaronder ook het gelukshormoon endorfine. Fietsen maakt bovendien je hoofd leeg en helpt je even uit te waaien.

Om dat allemaal duidelijk te maken aan alle Brusselaars en om hen aan te zetten op het fietszadel te springen, heeft mortierbrigade een affichagecampagne ontwikkeld die vreugde en licht verspreidt in de stad. De illustratie is toevertrouwd aan de Belgische illustrator Jango Jim.

Naast deze affichagecampagne werd een gigantische smiley op de Marnixlaan geplaatst. De smiley is verbonden met de fietstellers en weerspiegelt het geluk van de Brusselaars. Want hoe meer fietsers er door de straten van Brussel rijden, hoe groter zijn glimlach wordt.

Bovendien kan je voortaan een Good-Mood-Route-generator vinden op de website bike.brussels. Met deze generator kan je lange of korte ‘Good Mood’-fietsroutes uitstippelen. Die laten je Brussel en zijn omgeving verkennen en fleuren je humeur meteen op.

Tot slot zijn de illustraties van de campagne uitgewerkt in GIF’s die aangeboden worden op het GIPHY-platform.

Nu het mooi weer is, weet je dus wat je te doen staat: wanneer de blues nog eens toeslaat, spring je op de trappers!

Contacteer ons
Over mortierbrigade

mortierbrigade is een onafhankelijk creatief reclamebureau in Brussel. Het bouwt merken die consumenten verkiezen boven andere via de ‘who dares wins’-methode: een combinatie van slimme merkervaringen en creatieve omnichannel campagnes. Hun expertise reikt van merkstrategie tot digital design, multichannel campagnes, social strategie en influencer & PR managment.

Sinds 2004 is mortierbrigade niet alleen de favoriete plaats voor creatief talent om zich te ontwikkelen, maar ook één van de meest succesvolle agentschappen in de Belgische geschiedenis. Het won meer dan 30 Cannes Lions, waaronder één Titanium, 3 Eurobest Grand Prix, 8 Effie Awards en maakt deel uit van de global FWA hall of fame.

mortierbrigade maakt werk voor klanten zoals Barry Callebaut, Bike for Brussels, Canvas, Cristal, De Morgen, De Warmste Week, DreamLand, Equal Pay Day, Famiris, Hans Anders, Humo, ING Belgium, Lampiris, Levi’s, Marie-Jo, de Nationale Loterij, Pink Ribbon en STIB-MIVB.

 

mortierbrigade
mortierbrigade sa/nv

Rue Waelhemstraat 77
1030 Brussels