mortierbrigade werkt mee aan de bewustmaking rond pediatrisch onderzoek met The Belgian Kids' fund

mortierbrigade werkt mee aan de bewustmaking rond pediatrisch onderzoek met The Belgian Kids' fund

mortierbrigade heeft net de allereerste campagne voor The Belgian Kids' Fund ontwikkeld. Aan de hand van een aangrijpende film vertelt het agentschap het verhaal van ouders die blijven hopen nadat ze dramatisch nieuws te horen kregen. De campagne wil mensen oproepen om pediatrisch onderzoek te steunen.

Investeren in medisch onderzoek is mensen hoop geven. De hoop nieuwe geneesmiddelen te vinden, de hoop patiënten te genezen, de hoop voor de gezinnen en naasten van de zieken. De film die mortierbrigade bedacht, toont ouders die te horen krijgen dat hun kind ernstig ziek is. Terwijl ze machteloos staan tegenover de ziekte, beslissen de ouders al het mogelijke te doen om hun kind opnieuw hoop te geven door van elke dag een bijzonder en mooi moment te maken.  Jens Mortier, Creative Director bij mortierbrigade:

“We zijn vertrokken vanuit het idee dat de verjaardag voor een kind de mooiste dag van het jaar is. De ouders beslissen dan ook om de verjaardag van hun zoon elke dag dat hij in het ziekenhuis ligt te vieren, zodat zijn leven zo aangenaam mogelijk is tijdens zijn ziekte.”

We zijn heel ver verwijderd van de “Happy un-Birthday” van de Mad Hatter uit Alice in Wonderland, want hier volgen de verjaardagen elkaar op in een aangrijpende en ontroerende sfeer. Maar de boodschap blijft wel positief en wordt afgesloten door een zeer duidelijke signatuur: “Alle kinderen verdienen een verjaardag per jaar. Steun het onderzoek en red het leven van heel wat kinderen.”

De spot kon gemaakt worden met de steun van de Nationale Loterij en de muzikale medewerking van de Belgische artiest CHANCE.

Over The Belgian Kids' Fund

The Belgian Kids' Fund werd in 1995 opgericht door artsen die het onderzoek in de pediatrie wilden bevorderen. Het is een non-profitorganisatie van het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola die tot doel heeft het pediatrisch onderzoek te ondersteunen, de publieke opinie bewust te maken en de interesse in het onderzoek aan te wakkeren. Dankzij dit fonds kunnen er jaarlijks 10 à 15 beurzen toegekend worden aan onderzoekers die keihard werken aan het up-to-date houden van de medische kennis m.b.t. de pediatrische gezondheidszorg. 

 

Contacteer ons
Over mortierbrigade

mortierbrigade
mortierbrigade sa/nv

Rue Waelhemstraat 77
1030 Brussels

Guldenspoorstraat 21
9000 Ghent