mortierbrigade wint goud in film in Cannes

mortierbrigade wint goud in film in Cannes

Op het wereldkampioenschap van de reclame in Cannes heeft mortierbrigade een Gouden Leeuw gewonnen met een film voor Equal Pay Day.

Equal Pay Day is een organisatie die opkomt voor gelijke lonen tussen mannen en vrouwen. Vrouwen verdienen nog steeds gemiddeld 24% minder dan mannen.

In de behoorlijk absurde film volgen we een jonge zwangere vrouw die wacht met bevallen tot aan haar pensioen. Want nog veel te vaak moeten vrouwen kiezen tussen part time gaan werken en voor het gezin zorgen, of carrière maken.

 

De film werd geproduceerd door productiehuis CZAR en regisseurs Lionel Goldstein (het alias van Koen Mortier en Joe Van Houtteghem)

Het is de enige Gouden Leeuw die België binnenhaalt deze week.

De filmcategorie is één van de meest prestigieuze van het festival, daar begon het destijds allemaal mee.

Jens Mortier: “Wij zijn natuurlijk enorm blij met deze erkenning. We hebben al wel wat leeuwen gewonnen, maar een Gold blijft uniek. Het is verschrikkelijk moeilijk om er één te winnen, en al zeker in film, tegen al die fantastische producties met gigantische budgetten zoals Nike, Lacoste, Diesel en dergelijke meer. Ik denk dat net omdat het nogal lowbudget was, en enigszins surrealistisch, dat het is opgevallen.”

mortierbrigade won ook nog een Bronzen Leeuw voor MIVB met ‘Voices of Brussels’, en werd genomineerd met het digitale jaaroverzicht voor De Morgen.

epd-eternal-pregnancy-credits.pdf 56 KB
stibmivb-credits-voices-of-brussels-fr.pdf 63 KB

 

Over mortierbrigade

mortierbrigade is een onafhankelijk creatief reclamebureau in Brussel. Het bouwt merken die consumenten verkiezen boven andere via de ‘who dares wins’-methode: een combinatie van slimme merkervaringen en creatieve omnichannel campagnes. Hun expertise reikt van merkstrategie tot digital design, multichannel campagnes, social strategie en influencer & PR managment.

Sinds 2004 is mortierbrigade niet alleen de favoriete plaats voor creatief talent om zich te ontwikkelen, maar ook één van de meest succesvolle agentschappen in de Belgische geschiedenis. Het won meer dan 30 Cannes Lions, waaronder één Titanium, 3 Eurobest Grand Prix, 8 Effie Awards en maakt deel uit van de global FWA hall of fame.

mortierbrigade maakt werk voor klanten zoals Barry Callebaut, Bike for Brussels, Canvas, Cristal, De Morgen, De Warmste Week, DreamLand, Equal Pay Day, Famiris, Hans Anders, Humo, ING Belgium, Lampiris, Levi’s, Marie-Jo, de Nationale Loterij, Pink Ribbon en STIB-MIVB.

 

mortierbrigade
mortierbrigade sa/nv

Rue Waelhemstraat 77
1030 Brussels