mortierbrigade zoekt de grens tussen feit en fictie voor Canvas

mortierbrigade zoekt de grens tussen feit en fictie voor Canvas

Vanaf half april zendt Canvas de ophefmakende HBO-reeks Chernobyl uit, in primeur voor Vlaanderen op open net. Voor de launch van deze internationaal bekroonde miniseries, ontwikkelde mortierbrigade een campagneconcept. Dit resulteerde in een radio-, TVC- en printcampagne waarin aan de hand van archiefmateriaal de serie wordt aangekondigd. Zoals in print waarbij verschillende archieven werden geraadpleegd om de oorspronkelijke, eerste berichtgevingen over de kernramp vanonder het stof te halen.

De docudrama schenkt zoveel aandacht aan detail en trachtte onder meer de nucleaire controlekamer tot op het kleinste knop na te bouwen. Net daarom koost het reclamebureau voor een insteek die dit oog voor detail, en de treffende gelijkenissen met de realiteit, in de verf zet.

Tegelijkertijd, is er ook de driedelige reeks De ooggetuigen van Tsjernobyl, waarin Jan Balliauw terugkeert naar de plaats van de ramp om uit te zoeken hoe de situatie vandaag is. Ook ontmoet hij de echte mensen achter enkele personages uit de fictiereeks. Op deze manier zet Canvas z’n twee sterkste troeven in de kijker: de strafste fictie en de beste documentaires. Een gegeven dat ook in de campagne mooi naar voren komt.

Contacteer ons
Over mortierbrigade

mortierbrigade is een onafhankelijk creatief reclamebureau in Brussel. Het bouwt merken die consumenten verkiezen boven andere via de ‘who dares wins’-methode: een combinatie van slimme merkervaringen en creatieve omnichannel campagnes. Hun expertise reikt van merkstrategie tot digital design, multichannel campagnes, social strategie en influencer & PR managment.

Sinds 2004 is mortierbrigade niet alleen de favoriete plaats voor creatief talent om zich te ontwikkelen, maar ook één van de meest succesvolle agentschappen in de Belgische geschiedenis. Het won meer dan 30 Cannes Lions, waaronder één Titanium, 3 Eurobest Grand Prix, 8 Effie Awards en maakt deel uit van de global FWA hall of fame.

mortierbrigade maakt werk voor klanten zoals Barry Callebaut, Bike for Brussels, Canvas, Cristal, De Morgen, De Warmste Week, DreamLand, Equal Pay Day, Famiris, Hans Anders, Humo, ING Belgium, Lampiris, Levi’s, Marie-Jo, de Nationale Loterij, Pink Ribbon en STIB-MIVB.

 

mortierbrigade
mortierbrigade sa/nv

Rue Waelhemstraat 77
1030 Brussels