Voor Recupel en mortierbrigade is een wereld zonder licht geen zicht.

Voor Recupel en mortierbrigade is een wereld zonder licht geen zicht.

Licht is er altijd voor ons, we staan er niet meer bij stil. Maar wat zou er gebeuren als er geen lampen meer zijn?

Het lijkt een overbodige vraag, maar de grondstoffen die in lampen en armaturen zitten, zijn niet oneindig. Inderdaad, grondstoffen die via klassieke mijnbouw worden ontgonnen, raken stilaan uitgeput en bovendien gebeurt het vaak met weinig respect voor mens en milieu. Daarom is het steeds belangrijker dat we ze recycleren. Dat is het uitgangspunt voor de nieuwe campagne van Recupel.

Deze keer zijn het niet Jeroom en Philippe Geluck, die de lampen in de spotlight zetten, maar wel Tourist LeMC en Baloji. Ze vertellen ons op hun eigen manier hoe belangrijk licht is in ons leven.

Samen met fotograaf Jef Boes illustreert mortierbrigade hoe licht overal aanwezig is en vooral hoe we het zo kunnen houden. Want de grondstoffen van afgedankte lampen kunnen we recupereren via recyclage of hergebruik. Meer dan 90% is herbruikbaar.

De campagne loopt sinds de kerstvakantie op tv en radio, in print, online en cinema. Tourist LeMC en Baloji werkten actief mee aan tekst en sound van de spots.

Radio - Tourist LeMC 30".wav 6 MB PR credits - RECUPEL (1).pdf 53 KB

 

Over mortierbrigade

mortierbrigade is een onafhankelijk creatief reclamebureau in Brussel. Het bouwt merken die consumenten verkiezen boven andere via de ‘who dares wins’-methode: een combinatie van slimme merkervaringen en creatieve omnichannel campagnes. Hun expertise reikt van merkstrategie tot digital design, multichannel campagnes, social strategie en influencer & PR managment.

Sinds 2004 is mortierbrigade niet alleen de favoriete plaats voor creatief talent om zich te ontwikkelen, maar ook één van de meest succesvolle agentschappen in de Belgische geschiedenis. Het won meer dan 30 Cannes Lions, waaronder één Titanium, 3 Eurobest Grand Prix, 8 Effie Awards en maakt deel uit van de global FWA hall of fame.

mortierbrigade maakt werk voor klanten zoals Barry Callebaut, Bike for Brussels, Canvas, Cristal, De Morgen, De Warmste Week, DreamLand, Equal Pay Day, Famiris, Hans Anders, Humo, ING Belgium, Lampiris, Levi’s, Marie-Jo, de Nationale Loterij, Pink Ribbon en STIB-MIVB.

 

mortierbrigade
mortierbrigade sa/nv

Rue Waelhemstraat 77
1030 Brussels