VPRO sponsort de vooruitgang met mortierbrigade

VPRO sponsort de vooruitgang met mortierbrigade

Maandag 23 november 2015 — Gisteren is in Amsterdam de nieuwe positioneringscampagne van de beroemde omroep VPRO voorgesteld. De legendarische en altijd grensverleggende zender, brak er een lans voor vrijdenkers en alternatieve plannen en ideeën. In een tijd waar er steeds minder plaats lijkt te zijn voor andere meningen en gedachten, waar het experiment plaats moet ruimen voor spelen op safe, wil de VPRO een zelfstandige positie creëren voor "initiatieven die in de bulkmedia geen plek krijgen".

De VPRO ging voor dit nieuwe verhaal in zee met mortierbrigade. Het resultaat is een manifest en een campagne die laat zien hoe de de omroep investeert in een open blik, nieuwe ideeën en plannen voor morgen. Dat doet de zender onder de noemer “sponsor van de vooruitgang”. Ze wil steun en ruimte bieden aan dromers, voortrekkers, dwarsliggers en andere durvers en doeners. Want zij vertellen de verhalen die onze wereld vooruit helpen. 

De campagne loopt in verschillende fases en via heel wat kanalen. De lanceringsfilm is opgebouwd uit fragmenten van de eigen programma’s die je op de site allemaal kan bekijken. Er is een manifest en ook een estafette van de vooruitgang, waar de programmamakers hun visie op de vooruitgang delen. Ook via social zal de dialoog over de vooruitgang op gang getrokken worden. 

 

 

VPRO IMAGO SPOT 30 SEC

Contacteer ons

Vincent D'Halluin

mortierbrigade