Zeg hallo tegen Brigitte!

Zeg hallo tegen Brigitte!

mortierbrigade presenteert met gepaste trots, haar nieuwste office manager: Brigitte Barbot. Brigitte is geen receptioniste van vlees en bloed, maar een echte bot CSS en HTML. Brigitte werd door mortierbrigade gecreëerd, ontworpen en geprogrammeerd om je online verder te helpen. Als je ooit dacht dat bots saai en onpersoonlijk waren, is Brigitte het virtuele bewijs van het tegendeel.

Het is welbekend dat mortierbrigade graag tegen de stroom in zwemt. Dus wanneer gladde, hyperefficiënte chatbots de norm zijn, lanceert mortierbrigade: Brigitte Barbot, een bot mét gezicht en karakter. En dat karakter is niet altijd even makkelijk.  Contactgegevens, campagnes, projecten, inside information? Brigitte sorteert en presenteert ze je allemaal. Tenminste, als ze goed gehumeurd en uitgeslapen is.

Het agentschap vindt met Brigitte Barbot z’n website opnieuw uit, presenteert z’n portfolio op een geheel eigenzinnige manier. Geen eindeloze kliks, tabs en buttons, je vraagt gewoon wat je wil weten aan Barbot. Barbot werd in het lijf gegoten van een vrouw, eind veertig, die mee is met de mode van twee decennia geleden. Als je haar ziet kan je de geur van sherry en verlepte parfum al ruiken. De bot heeft een eigen wil, verspreidt roddels, is licht ontvlambaar en drinkt al eens graag een glaasje of vijf.

Brigitte kent ook alles van mortierbrigade en is vernuftig geprogrammeerd. Ze herkent zelfs in welk ander reclamebureau bezoekers werken en verwelkomt hen allemaal met een persoonlijke boodschap.

Pieter Nijs, Digital Director van mortierbrigade digital manufacture:

“Als je een innovatief bureau bent met lef moet je dat ook laten zien in je website. Daarom maakten we deze proactieve chatbot. Een bot met een echte persoonlijkheid, die capabel is om echte conversaties te hebben en ook op een persoonlijk level met je kan praten. Maar belangrijker dan dat, heeft ze ook een echte mortierbrigade-attitude. We nemen ons werk heel serieus, maar onszelf niet. Die knipoog zit in ons DNA en dus ook in onze Barbot.”

Natuurlijk is Brigitte niet enkel een leuke manier om onze website te bezoeken, zegt Joost Berends, Creatief Directeur en Partner van mortierbrigade:

“We wilden ook een statement maken. De meeste bots zijn niet ook niet zo behulpzaam als ze doen uitschijnen, en al helemaal niet grappig. Zo wekken ze niet veel empathie op bij de gebruikers. Met Brigitte wilden we laten zien dat high end technology nooit alleen staat. Het is pas wanneer je er met creativiteit, humor en stijl mee omgaat, dat je iets creëert dat je publiek voor je zal winnen.”

Met Brigitte toont mortierbrigade dat creativiteit en technologie hand in hand gaan, en laten ze zien hoe je mensen belangrijke ontwikkelingen in het contact met merken kan laten accepteren. Creativiteit staat toe dat we technologie in een nieuw licht zien, het opent nieuwe mogelijkheden en vormt de basis van hoe we in de wereld van morgen technologie gebruiken.

Volg ze tijdens haar eerste werkweek op Facebook.

Contacteer ons
Over mortierbrigade

mortierbrigade
mortierbrigade sa/nv

Rue Waelhemstraat 77
1030 Brussels

Guldenspoorstraat 21
9000 Ghent